Un alt film demn de Oscar, vazut recent de mine.
Fimul e mai mult decat reusit, fiind vorba de cel mai tare, bun, etc. pianist din lume(o sa ma intrebati, de ce ma uit numai la filme cu pianisti,
fiindca si recentul film caruia i-am facut tot eu topic era tot cu un pianist- nu stiu, dar imi place pianul foarte mult, in general muzica de pian, precum logic si pianistii) care era orfan fiind nascut pe un vapor, si lasat de mama sa acolo.
El este luat in grija de unul din muncitorii vaporului respectiv, dandui-se numele de 1900 sau de Lemon. Tin deasemenea sa mentionez ca fusese singurul om, care nu pasise nicodata pe Pamant, a crescut pe mare, acolo si-a avut viata.
Dupa ce a crescut, s-a imprietenit cu un pasager de acolo tot muzician, si deasemnea pe la jumatatea fimului a fost provocat la un duel de cel care a inventat jazzul( un mare inganfat). Daca la inceputul duelului el isi cam bate joc de adversarul sau cantand la pian melodii de adormit copii ceea ce face ca publicul sa-l adore pe inventatorul jazzul dandu-i faima, la ultima sa incercare de al invinge, am ramas pur si simplu MASCA, cand am vazut cat de bine a cantat la pian, sau mai bine zis cat de repede ii mergeau degetele pe pian, asta desigur facandu-l cel mai iubit pianist, cel mai bun dintre toti.
Dupa aceea el se indragosteste de o pasagera tanara de varsta lui, dar nu apuca sa-si exprime sentimentele fata de ea, fiindca ea isi terminase deja calatoria...
Hotarand pana la urma, pe la sfarsitul filmului, sa puna pentru prima oara in viata lui piciorul pe Pamant, si sa-si inceapa o viata normala pe Pamant, pana la urma cand ajunge sa coboare scarile vasului respectiv, (stiu ca va tin in suspans),uimit de aglomeratia urbana sau de blocuri, masini, etc., pana la urma hotaraste sa ramana tot pe vas. Trece timpul si cam dupa un an, vasul era ruginit vechi si trebuia inlocuit cu altul nou, acesta fiind ars. Toti prietenii lui plecasera de pe vas. Si implorat de prietenul sau cel mai bun, sa plece de pe vas fiindca vasul era foarte vechi si trebuia ars, acesta nu accepta cu nici un chip, spunand ca viata lui e pe acest vas, si ca va muri impreuna cu el. Si vasul a ars, cu tot cu el.
Se pare ca asta i-a fost soarta. Ramanand totusi misterul, ca nu a calcat nici o data pe Pamant.
Dap, cam asta e filmu. Am povestit cam tot. Cel mai interesant a fost duelul care nu-l voi uita niciodat, la cat de bun a fost.
.....